fbpx
logo
Skanderborgvej 232, 2.
8260 Viby J
(+45) 36 97 00 80
mail@nord-ad.dk
Følg os

Droner skaber nye muligheder inden for marketing

Droner skaber nye muligheder inden for marketing

”Droner er et meget spændende redskab for erhvervslivet. Det giver nogle helt nye muligheder for at skabe vækst og udvikling.”

Sådan skrev transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt på ministeriets hjemmeside den 16. december 2015. Droneteknologien er i rivende udvikling, og flere danske virksomheder og myndigheder bruger droner til at optimere og effektivisere en lang række opgaver – og anvendelsesområderne vokser dag for dag.

Her gør droner nytte:

 • I landbruget kan man bl.a. benytte droner til at inspicere afgrøderne og lokalisere ukrudtet.
  Dermed kan man nøjes med at sprøjte med pesticider, hvor der er behov for det.
 • Beredskabet kan bruge droner til at få overblik over ulykkesstedet i forbindelse med brand o.lign.
  Med årvågne øjne i luften kan brandfolk og andre reddere rykke hurtigere og mere effektivt ind.
 • Inspektion af vej- og ledningsnet, broer og høje bygninger kan foretages billigere og mere
  miljøvenligt ved hjælp af droner.
 • Landmålere og andre med behov for geodata kan bruge droner til at kortlægge landskabet og foretage
  natur- og miljøovervågninger på ellers ufremkommelige steder.
 • Håndværkere kan bl.a. bruge droner til at kontrollere tagkonstruktioner, større byggepladser eller
  kortlægge et kommende byggeområde.

Teknologien er klar til film

Dronerne er også blevet attraktive i mediebranchen, fortæller Peter Munck, der er producer hos produktionsselskabet Frontier, nord advertisings faste samarbejdspartner på udarbejdelsen af omkostningsfri præsentationsfilm: ”Vi er begyndt at bruge droner inden for de sidste år, for nu er kameraerne og kameraophængene på dronerne blevet så gode, at vi kan bruge dem professionelt. Samtidig er dronerne også blevet meget sikrere og nemmere at kontrollere, og det lægger vi stor vægt på.”

Gør det umulige muligt

Ved hjælp af droner kan selskabet nu lave optagelser, som før var umulige eller meget vanskelige at udføre, forklarer Peter Munck: ”Vi kan lave nogle geografiske overblik og fantastiske naturbilleder, som ellers ville kræve en helikopter til 50.000 kroner – og det er jo ikke alle vores kunder, der råd til det! Vi kan også lave optagelser langs for eksempel en bygning eller en båd, hvilket ellers ville kræve skinner og kraner. Der er næsten ikke den virksomhed, som ikke vil have gavn af at udvide deres historiefortælling med nogle fede luftoptagelser.”

Et godt overblik

En af de virksomheder, der har valgt at bruge droneoptagelser i deres præsentationsfilm, er Hadsund Bys Fjernvarmeværk. Dette skete i forbindelse med indvielsen af fjernvarmeværkets nye solvarmeanlæg på 20.513 kvadratmeter. ”Dronen giver et rigtig godt billede af, hvor stort anlægget er. Det ville man slet ikke have kunnet gøre uden,” siger fjernvarmeværkets direktør, Bo Holt Andreassen og fortsætter: ”Det bedste ved dronen er, at den giver et visuelt overordnet billede af virksomheden, som går godt i tråd med den overordnede historie, man fortæller i speaket. Dronen binder det hele sammen.”

Se filmen fra Hadsund Bys Fjernvarmeværk her

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om mulighederne for at få lavet en omkostningsfri præsentationsfilm for din virksomhed.